Nuffnang Ads

January 22, 2018

KL Car Free Morning - 21st Jan 2018

First time join KL Car Free Morning ... since skang dah dok dlm KL, so rasa mcm bersalah plak kalo tak join free event camnih .. besides, amik peluang untuk berlari riang ria dalam KL tanpa serabut kereta kiri kanan


Event ni start dekat Dataran DBKL kat Jalan Raja Laut .. which is kat tepi bangunan DBKL tu ... aku amik LRT jer pastu turun kat Bandaraya ... menapak sket dah sampai
Kebetulan ada run & ride event plak ... so mmg meriah lah ... ada jugak pemberian baju percuma by the organiser ... tapi by the time aku sampai, yg tinggal hanyalah size XL ... so aku tak amik pun sbb besar bebeno


7am, jalan dah tutup ... ramai dah start berlari2 manja ... aku pun join the crowd


Cuaca agak mendung pagi tu ... syok je layan slow run ... sambil run sambil berenti snap pics ... takyah nak push sangat sebab takde timing nak keje kejar ^_^












Berjaya abiskan satu loop dalam masa satu jam ... jadik lah ... dapat la kluar peluh sket dipagi hari ... Distance untuk satu loop around 7km ... abaikan info kat Strava tu sebab GPS henpon aku dah lame kong



Sebelum balik, aku jenguk2 dulu kat tempat event ... ada free milo, isotonic drinks, free blood & bp checkup ... pastu around 9am ada zumba session plak ... agak happening jugak




Aku sempat singgap kat booth KPJ utk buat checkup BP & sugar level ...

Macam tak caya lak sugar level aku agak tinggi ... ahkak diet mcm nak rak okeh

Overall, aku suka event ni ... nak lari pun best sebab tak crowded sangat ... but then again aku rase ni sebab most runners ada another big event semalam , hence tak ramai yg turned up ... rasanya kalau time takde event lain, mau penuh gak nih ... takpe, kite tunggu next session which is on 4th Feb 2018. Marilah kita meramaikan suasana sesambil menuju ke arah kehidupan yg lebih sehat ... gituh ^_^

For reference, aku letak lagi sekali schedule KL Car Free Morning untuk tahun 2018 ... harus diingatkan jalan hanya tutup from 7am till 9am saja


Selamat beriadah semua!